Mazel tov!

2012-10-28

Idag hjälpte jag och Elina till på bat mitvahn, så himla kul var det. Alla var så glada och roliga! Jättekul kväll och kul att få uppleva en liten del av en annan religion och kultur.

Tidigare idag så åkte vi till garden och jag införskaffade mössa och halsduk inför den kommande orkanen, Sandy, som ska komma in på måndag (vilket bara är en ursäkt för att shoppa). Folk har redan tömt affärerna på vatten och konserver, helt sjukt hur mycket folk förbereder sig, men ska bli den värsta stormen någonsin i det här området om kursen håller sig. Läskigt!
Sen blev det iaf en tur till Halloween affären där lite smink inför morgondagen fixades, ska bli så kul! Efter det var det hem och hjälpa till att pynta inför kalaset imorgon och dekorera muffins.


Snart helg!

2012-10-25

Den här veckan har so far flutit på bra, både med jobb och träning! I måndags blev det pw 2 ggr, tisdagen bjöd på en löptur och en Jillian-träning, igår körde jag Jillian fast en svårare variant ( min vm jobbar i närheten och hon sa " I heard you guys grunting and decided not to go out there" = vi tog i för kung och fosterland tills svetten bara rann, härligt) och idag blir det ett yoga-pass, får se hur det går!

Taggar även för helgen, ska hjälpa till på Jennas vb's bat mitzvah, ska bli jätteroligt att få vara med om det! Sen så ska tjejen här ha ett födelsedags party àla halloween - och känner ni mig så fullkomligt ÄLSKAR jag att fixa och hjälpa till att planera. Ska bli så fett!

Här är några finfina bilder från veckan, inget intressant direkt, men men!


Chicago del 2

2012-10-24
Orkar verkligen inte skriva haha men vi tog oss runt på en båttur sen så turista vi. Försökte leta upp en pizzeria som inte fanns och köpte ökända popcorn! Efter det drog vi partyt tillbaka till hostelet, käkade lite, hängde med några andra gäster där viliket slutade med utgång. Klockan 3 var vi tillbaka, lite fix senare låg vi i sängen redo att gå upp klockan 7 för en resa tillbaka till älskade New York.
 
Måste ju ha bild på skylten!
 
 
 
 
 
Navy Pier igen, nu från båten
 
 
We're on a boat!
 
Finaste Jenna och Ellen!
 
Chicagos pizza, är mer som en paj, men god var den!
Den väldigt facinerande bönan
 
 
 
insidan var sjukt fin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En annan specialite var popcornblandningen dom hade, ost och karamell - låter vidrigt men var förvånandsvärt gott!
 
Tågrälsen som gick genom staden
 
Chicagos fräshingar - tycker dom representerar sverige mer än väl!
 
Får se om jag snor bilder av Jenna och Ellen - troligtvis kommer alla hamna på FB istället, men om någon vill kika på deras bilder så finns Jennas HÄR och Ellens HÄR.
 
Sov ett par välbehövliga 11 timmar i söndags och nu rullar veckan på som vanligt!

Chicago del 1

2012-10-22
Vart ska man börja? Hade en FANTASTISK helg med Jenna och Ellen. Jenna hämtade upp mig i fredagsmorgon direkt efter jag lämnat av barnen från skolan. Regnet öste ner och vi hämtade upp Ellen på vägen. Väl hos Jenna väntade taxin som, efter en ganska lång och annorlunda färd, tog oss till flyggplatsen. Vi mellanlandade i Charlotte där planet blev nästan 2 timmar försenat för dom var tvugna att byta ut en del, vilket dom förövrigt gjorde när vi satt i planet, kändes ju väldigt säkert när vi flög sen...
 
När vi kom fram i Chicago tog vi tåget in mot stan och sen en taxi till vandrarhemmet, vi märkte att vi haft väldig tur med tanke på att det var rankat näst bästa hostel i USA. Vi slängde av väskorna och drog ut och käkade, sen blev det raka vägen i säng, vi var trötta som tusan och vi skulle upp vid 7. Var inte direkt lätt att osva när follk smällde i dörrar och tände ljuset vid 4 på morgonen, men upp tog vi oss iaf och till vår positiva överraskning så var frukosten som ingick jättebra.
 
Vi drog oss efter det in mot stan för att turista, gick ner till Navy Pier först vilket typ är som ett mini-nöjesfält på en pir med utsikt över stadens skyline. Mysigt var det iaf, kan ju tillägga att vädret var helt underbart! Vi vandrade sen inåt för att hitta stället där vår båt-tour skulle gå ifrån. Blev helt slagen över precis hur vackert det är inne i Chicago. Helt otroligt verkligen! 
 
Här väntar Ellen på pizza i charlotte
 
 
 
Innan vi gick ut så checkade Ellen kartorna - tror jag har 4 såna här bilder från andra tillfällen, haha
 
Frukost!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jenna på Navy Pier
 
 
 
 
 
Så sjukt vackert, bilden gör verkligen inte stället rättvisa!
 
'
 
  
 
Får räcka med bilder nu, lägger upp resten senare, ska kika runt på Ellens och Jennas bloggar och se om jag kan sno några andra också.. haha
 
 
 
 

Peppar och packar

2012-10-19

Ja, det är inte ens förnamnet. Försöker knåpa ihop en packning för två dagar, hur fasen ska man göra det? Eller, hur fasen ska jag göra det? Mitt ledord är, och har allti varit "tänk om" när det kommer till packning; tänk om det regnar?, tänk om det snöar?, tänk om vi går ut? tänk om jag bara måste fila naglarna? tänk om jag verkligen behöver byta skor för att jag trampade i lera? Tänk om jag ramlar och slår mig - de blir bara värre och värre kan jag erkänna, haha!


På ett sätt var det faktiskt lättare att packa för att åka till USA ett år än för en weekend. Man behöver liksom dra med alla småsaker (deo, schampoo, balsam, tandkräm osv.) men bara för två nätter. Känns liksom så sjuukt onödigt. Bah liksom va. Fjortis #1 känner jag mig som när jag slänger ut mina väldigt allvarliga I-lands problem såhär på bordet.

 

Men annars känns det bra, har skrivit ut biljetterna till flyget och en tour vi bokade så det är klart. Nu ska jag se till att göra alla sista sakerna som jag inte hinner imorgon, Jenna hämtar mig direkt när jag lämnat barnen på skolan så måste ha allt klart ikväll. Spännande att se om allt kommer med...

 

Helgen. Ja, vad gjorde vi egentligen? Hade min första helg där inget direkt var planerat. Fredagen började med ett tårfyllt avsked till Johanna som har gjort klart sitt år här. Så himla konstigt att hon åkt hem, SAKNAR DIG REDAN! Man får liksom sin lilla familj här och nu har en medlem åkt hem, sorgligt som tusan. På kvällen iaf så färgade jag Elinas hår och tog mitt på samma gång, trevligt värre. Lördagen spenderades pluggandes inför slutprojektet som vi skulle ha klart till sista (!!) boston-lektionen i söndags. Käkade en ytterst trevlig lunch med Jenna inne i Ridgewood och vi fortsatte festen halvsovandes i min säng kollandes på gossipgirl Elina och Olivia kom också. På kvällen jobbade jag men Elina kom förbi igen och vi körde sleepover, väldigt mysigt!

 

Söndagen bestod av lektion och sedan en stros i älskade new york, vi tog en tur till sockerbit, surprise? Alla var på så otroligt bra humör och jag var så genuint lycklig.Bara helt genomlycklig verkligen. Satt och myste på bussen tillbaka, satte i hörlurarna, drog upp volymen, stängde ögonen och bara försökte ta in allt. New York. Mitt liv här. Hur otroligt lyckligt lottad jag är som får uppleva det. Har en låt, min New York låt, som bara får mig att känna ren och skär lycka - den känns som New York, som mitt liv här - det räcker att jag lyssnar på den så känner jag allt det som är så svårt att faktiskt se när man saknar alla som mest.Blir typ tårögd när jag hör den, så mycket lycka en låt kan få en att känna. Lite fascinerande är det allt. Så nu pluggar jag i hörlurarna och offrar 4 minuter av min kväll för att få uppleva det. SÅ cheesy är jag just nu.

 

 
 

Lathet

2012-10-17

Har varken orkat/velat/haftnågot att skriva om så ursäktar för detta. Ska försöka skriva ihop en sammanfattning av helgen imorgon!

Dagen har däremot innehållit ett J(K)illian-pass och en pw med Olivia - har inte hänt så värst mycket mer. Fick förresten ett paket från underbaraste mammsen idag (har strumporna på mig nu!) med lite smått och gott - alltid lika kul att få en bit av Sverige! Tacktacktack!!


Chickan

2012-10-11

Halvt spontanbokade en resa till Chicago nästa vecka, ska bli så grymt!

Ska åka med dessa finisar!


Fredags

2012-10-10

Snodde bilderna från Jenna, så här såg det ut I fredags innan bion!


Chilldill

2012-10-09
Började dagen med välbehövligt natalie-skype, så skönt att få prata med min darling! Drog sedan och hämtade upp Johanna och vi drog oss mot sports authority för att jag skulle inhandla resten av mina måsten, löpartights och långärmade. Efter många svettiga minuter i omklädningsrummet hittade jag det jag ville ha, är supernöjd! Invigde tajtsen och ena tröjan idag - efter våran kanelbulle lunch så kändes det som en nödvändighet... Vi tog oss även en tur till en halloweenaffär och kollade runt - en en riktigt stor deal här och människor började pynta redan för typ 3 veckor sedan, är helt sjukt. Lämnade av Johanna och drog mig sedan hemåt för jobb och sitter nu här och ska säga till de resterande 2 att lägga sig, lillen somnade som en sten på 3 minuter, skönt!
 
Behöver jag säga att den var stor som ett hus, hur jäkla god som helst och ångestframkallande som sjutton?
 
 Vi hittade grymma halloweenmasker sådär lagom till valet, eller vad sägs som en nerdrogad chaffis?
    
 
1 par niketights och två asics tröjor - kalaset gick på 600 spänn. Helt okej.
 
doftar som himeln, eller papparkakor, kan inte riktigt bestämma mig.

Washington D.C

2012-10-08
Klockan 5.30 satt Elina utanför huset, redo att hämta upp mig - dagen började alltså tidigt. Vi hade alla på oss våra gympadojjor, redo för en jäkla massa turistande! Vi bytte buss i NY och efter 4,5 timmar så var vi framme, skaffade en karta och började vår rundvandring mellan monumenten. Tacka vet ja Ellen som guidade oss med kartan i högsta hugg! Orkar ine direkt skriva så mycket utan låter bilderna tala för sig själva.
 
den tidiga bussen var värd soluppgången i New York
 
pigga tjejjer i väntan på bussen, sneaky Johanna..
 
något som slog oss var att det var så lugnt, lite folk och en väldigt låg ljudnivå - lite skillnad från new york
 
Ellen pellen med kartan i högsta hugg!
 
Elina, Ellen och Johanna visar hur riktiga turister fotar
 
halv t lyckat hoppkort utanför U.S Capitol tror jag det var..
 
Fina Johanna!
 
Okej, det är uppenbart på bild, men hade inte någon sagt att det var en affish så hade jag inte sett det (förrän vi kom riktigt nära kanske) läskigt!
 
Elina uanför det största bibliotektet jag sett
 
väldigt manliga statyer...
 
frozen yoghurtpaus - mumsfillibabba
 
 
lite rått väder som faktiskt blev bättre under dagens gång, här Elina och Johanna!
 
Här kommer våra så kallade elevkårsbilder
 
 
 
Vem kan mostå chansen att få klättra i träd? kan ju erkänna att det inte var lika roligt när man skulle ner...
 

 
 
 
 
 
buddah-style
 
Johannisen
 
 
Mannen, myten, legenden. Typ.
 
Fina flickor! (ibland är det bra att vara kort..)
 
Snel hest - klapa fiiint. Förgyllde Ellens dag!
 
Där satt den Johanna!
 
Såhääär glad var jag!
 
slänger upp alla bilder på FB för kommer ta hela kvällen annars! Tack för en otrolig dag tjejjer <3

Lördagens bravader

2012-10-07
Fredagen utspelade sig lite annorlunda mot vad som var tänkt då bara hälften av oss fick biljetter till Pitch Perfect, däremot så hade ju hälften sett den så vi gav upp våra biljetter och kollade på Taken 2 istället. Bra film det med, men jag tvivlar på att Ellen såg något då hon satt med sin sjal över ansiktet i princip halva filmen haha ;)
Innan det hann vi med en middag på Wild Ginger, sushi för hela slanten blev det!
 
Dagen har spenderats på Garden, som förövrigt har 10 000 parkeringsplatser - hela Melleruds kommun kan alltså campa där, lite rolig fakta sådär på kvällskvisten. Jag inhandlade saker jag har behövt från dag 1 här vilket mitt stackars svenska konto fick finansiera - men är hur nöjd som helst. Johanna och Elina hittade också några riktiga guldkorn! När vi kände oss klara drog vi oss till mig och kollade film och käka popcorn. Dom drog efter det och jag avnjöt en underbar middag med bästa värdfamiljen - är så jäkla goa! Nu blir det däremot en tidig kväll då vi ska med en buss kl 6.18 imorgon bitti som ska ta oss till New York där vi byter buss för att sedan sluta upp i Washington där dagen ska spenderas - ska bli så jäkla kul!
 
här kommer lite randoms från dagens inköp
 
sanna älskar nike, märks det? 
 
spanat in godingen länge och nu kunde jag inte låta bli
 
halva priset på yankee, hur kan man motså? (nu hade du allt velat vara här chatarina!)
 
 
 
 
 
 
 
 

It's a beautiful day

2012-10-05

Det är en helt underbar dag idag, klar himmel och 27 grader. Sommaren håller sig kvar vilket gillas starkt!

Idag blev det officiellt att vi har Sannas pannkaksfredag här varje vecka, mys! Stekte i säkert en timme (förstår inte hur farmor orkar)...

Tog en tur med Olivia imorses till utsiktsplatsen och jäklar vad fint! Satt på muren och bara njöt. Blir definitivt mer turer dit i framtiden! Sen blev det Skype med Staafjordarna - så underbart!

Ikväll blir det bio och sushi istället för utgång, tråkigt att alla är sjuka men blir säkert minst lika mysigt - kan inte bli annat än bra med tjejjerna. Vi ska kolla på pitch perfect igen, längtar! Så jäkla bra film.

Inget speciellt intressant men gillart!


Tankar

2012-10-05

Ännu en vecka har bara rusat förbi och jag förvånad fortfarande över hur jäkla fort tiden går här! Jag tänkte på det igår, vad jag skulle göra en helg i Sverige liksom och man skulle kanske gå ut en kväll och dega typ resten. Här känns det däremot som om att det är fullt ös hela tiden, antingen bio, shopping, NY, utgång eller kollektivt mys. Hade laddat upp med en jäkla massa filmer på min hårddisk och efter en månad har jag fortfarande inte sett en ändå. Har jag väl någon tid över så träffar man tjejjerna, tränar eller klämmer in ett avsnitt gossip girl. Jag lever helt enkelt ett annat liv här som jag just nu älskar. Kommer jag orka med mer än ett år? Tvekar starkt. Njuter nu medans jag är här.

Lite filosofi sådär på kvällskvisten. Annars försöker jag febrilt komma igång med träningen vilket funkar hur bra som helst i början på veckorna. Har svårt att motivera träning när jag väl har sovmorgon. Speciellt idag, har världens tandvärk, visdomständerna har börjat bryta igenom och det gör ont så in i skogen. Sen så vet jag inte om det vart vädret idag men har skit ont i nacken och bihålorna (hoppas på att det är vädret iaf). Träning kändes helt enkelt inte viktigt idag. Men mitt mål är 2 mil i veckan och 4 pass med Jillian. Lycka till.


A tribute to Ellen

2012-10-04

Idag fyller min fina gluggis/kol/snickerboa/ finis år! Grattis min underbara Ellen, många fina år har vi haft och mer lär det bli ❤

Mina favoriter genom åren..Älskar dig!


Plugg & Central Park

2012-10-02
Hade en najs söndag med Ellen! Först var det Bostonkursen där jag fick ha en presentation om JFK. Andra hälften spenderades på The Metropolitan museum of Art, tråkiga uppgifter gjorde att den delen gick vääldigt långssamt. Men fint var det!
Vi gick genom central park på vägen till bussen, var mysigt att bara strosa runt. Hittade även ett svenskt fik som tyvärr var stängt. Hann med en tidig buss hem och hängde hos Ellen lite innan det var dags att åka hem till sängen.
 
Man måste ju ta ett kort på toa!
 
 
 
Båthuset i central park
Konstlektion som vi sprang på
Ellen!
 
 
Vackert värre, bröllopsmusik och fotografering i bakgrunden! Man hittar helt enkelt allt i central park.

Sweet Saturday

2012-10-01
En väl spenderad heldag i New York med Ellen och Jenna hade jag i lördags! Vi drog in riktigt tidigt och gick till Central Park Zoo där det var mycket "åhhh vad sööt". Tog oss även en tur in på barnens avdelning! Sedan drog vi oss vidare mot 6th ave. som dom stängt ner för en street fair, kan säga att skillnaden på folkmassor från när vi kom på
morgonen till när vi var klara på zoot var ENORM.
 
Vi tog oss sedan vidare till Brooklyn där vi gick runt i Williamsburg och kollade in second hand butiker. Himla mysigt område måste jag säga - kommer definitivt komma tillbaka och utforska området mer! Vi tog oss även en
lunch på ett mysigt ställe där.
Här kommer helt enkelt dagen i bilder!
 
2 (3) mycket morgonpigga människor..
 
 
 
 
 
 
 
Fina Ellen och Jenna!
 

 Här kommer en massa djur från central park zoo - riktigt mysig var det 
 
 
 
kolla inte jenna...
 
 
 
 
 
 
 
 
På ingång till barnens zoo, snacka om att vi trivdes!
 
 
 
 
 
 
 
Ett stopp för smooothies på 6th avenues street fair innan vi drog vidare mot Brooklyn - så jäkla goda btw!
 
Jenna och Ellen på Trix, mysigt ställe!
 
Godaste maten, hette norweigan ?? så kände sig allt lite hemma
 
Mitt seconhand-fynd från vår stros i Williamsburg

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus