En vecka i text och bilder

2012-11-29
Har hänt väldigt mycket under veckan som gått, därför har jag dragit mig för att faktiskt blogga om den, blir så himla mycket att skriva! Men ska sammanfatta allt kort och slänga in lite bilder.
 
Förra vecka var det ju thanksgiving och sedvanligt så var ju macy's parad, familjen ville däremot undvika de sjuka folkmassorna så i onsdags åkte vi in till yorkan för att kolla på när de blåste upp de gigantiska figurerna. Tyvärr så var vi där för sent å dom var redan uppblåsta, men var kul att se. Däremot så var det väldigt mycket folk så promenaden som tog 2 tim tar egentligen ca. 10 min... MEN nu har jag gjort det iaf. Mysig eftermiddag med familjen! 
 
underbara!
 hello kitty!
finaste barnen 
 
flumbild <3
 
 
Efter vi tagit oss runt då blev det att åka tillbaka till ridgewood och förbereda sig för lite utgång. Evelynn, Olivia, Ellen och jag hade bestämt oss för att gå ut till en bar för att det var så himla mycket collegemänniksor som var hemma (finns aldrig folk i vår ålder här annars) och hade riktigt roligt. 
 
Thanksgiving (torsdagen) bestod av matlagning och självklart av att äta upp maten. Vm's familj kom hit från Miami under fm så det var ganska mycket folk, var mysigt och himla kul att få uppleva. Drog mi till Olivia under kvällen för lite  häng vilket slutade upp med en väääldigt tidig kväll då båda var ganska trötta sen dagen innan... Fredagen som är största readagen i USA spenderades bara inne i Ridgewood då vi inte ville köa i timmar och bårka om parkeringsplatser.. Strosade iaf runt och taggade utgång i new york. Tog tåget till Hoboken där vi lånade olivias familjs lägenhet.
 
Såna där fräsha bilder på tåget!
 
 
 
fix i lägenheten!
Så vackra är vi (förlåt elina, var enda bilden jag hade på alla..)
 
 
Fina ellen!
 
Så fina flickor!
 
 
 
En sjukt kul kväll som slutade runt 6 på morgonen när vi la oss! Lördagen bara slöades bort (efterlite shopping på garden) och söndagen spenderade i new york och på kvällen blev det lite luciaövning. Amanda, familjen gamla au pair kom också, så himla go är hon, skitkul att hon är här! Vi bakade hallongrottor med barnen igår och självklart så skulle lillen inte ha hallon i sina (har är lite picky så var ju inte förvånad) istället blev det OST!
Sen har jag inte så mycket mer att skriva, är i en liten känslosvacka nu, saknar lite folk hemma och sånt så är allmännt oinspirerad.

Helgens bravader

2012-11-20

Hade helt glömt av att skriva om helgen! Fredagen spenderades iaf med sushi och nyaste twilight filmen(såå bra!)

I lördags tog vi en sväng till ett outlet center där det blev lite shopping (en julklapp för min del) innan vi drog vidare och provade på något jag aldrig gjort innan, nämligen bergsklättring (eller vad det nu kallad, var iaf inomhus) med Ellen Elina och Olivia! Så himla kul var det, flög i princip upp för väggen de första gångerna men eftersom väggarna blev svårare och armarna blev tröttare så gick det lite segare. Kramp och en en omöjlighet att röra armarna karaktäriserade väl minst sagt de sista klättringarna. Att nämna träningsverken jag har i mina underarmar känns nästan överflödig. Kan däremot helhjärtat säga att jag är sjukt stolt över min prestation och känner verkligen att träningen har gett resultat!

Har en massa bilder och även en video (ska se om jag kan få upp den imorgon) som Elina tog med sin mobiltelefon så kvalitén är inte den bästa(måste verkligen bli bättre på att ta med mig systemkameran) men det är bättre än inget iaf!


Körkort!

2012-11-19

Kom precis hem från MVC där jag tog provet färder amerikanska körkortet - jo, jag har självklart kört innan, men man behöver det för att hamna på familjens bilförsäkring. Hur som helst så var det inte att oroa mig för, orkade inte direkt plugga för kändes som om man kunde allt från innan, skillnaden är bara egentligen att det är feet och yards ist för meter. Provet tog typ 10 min och de resterande 90 min spenderades i köer av olika slag (yes, alla fördomar var sanna) men när man var klar fick man körkortet rykande färskt i handen så det kändes ändå ok!

Bilkörningen här annars är väl ganska annorlunda från hemma. Tänk större så är man väl på rätt spår, alla kör typ minivans eller jeepar, min Volvo kombi är liten jämfört med alla andra. Sen så parkerar folk lite hur som helst, det mest irriterande jag varit med om är när någon hade parkerat en halvmeter från stopskylten... Lite svårt att få plats! Sen så känns folk mer vårdslösa och offensiva. Alla har ju automatväxlade bilar så att köra ut mitt framför någon funkar här. Känns stensäkert. Hur som helst så får jag ju mycket körvana, blir någon tur varje dag och tis,tors,fr kör jag i iaf en timme på olika slags vägar. Man har absolut blivit mer självsäker sen man kom hit!

Idag blev det dessvärre ingen träning då morgonen spenderades på körkortet, får ta igen det i helgen.


Första veckan avklarad

2012-11-19

Träning hela veckan, även fast fredag kändes som om det skulle vara omöjlig så tog vi oss igenom den också. Lördagen så drog vi till en inomhusklättringsgrej som var skitkul, men även sjukt jobbig, så är helt klart nöjd med träningsprestationerna den här veckan!


Nov. 16, 2012

2012-11-16

Nu känns det att man är tillbaka i rutinerna efter Sandy. Barnen går som vanligt och aktiviteterna har radats upp sig, skönt! Har jobbat mer än vanligt den här veckan pga lite olika skäl, roligt är det men är helt slut nu. Har därför inget direkt nytt att bjussa på mer än att träningen rullar på som den ska!

Avslutar härmed denna meningslösa uppdateringen men en bild som min lilla underbara unge tog och redigerade medan jag körde idag ❤


Träning

2012-11-14

Nu har vi dragit igång! I måndags började vi och so far so good, blir lite Jillian senare. Är så skönt att träna med någon för då kan man inte använda sig av alla dom grymt bra ursäkterna man hade innan... Haha. Ellen är som en jäkla amazon också, så sjukt stark, så det är ju också lite motivation.

Igår var en riktig mysdag, pratade lite med Ellen och Natalie på eftermiddagen och innan det så åkte jag och lillen på bio. Vi såg wreck it Ralph och jag tror jG skrattade mer än honom, bra film!


Söndag

2012-11-12

Söndagen spenderades i New york då jag kände att lördagen behövde kompenseras för.. Sov i princip bort hela dagen om man bortser från en snabbis på garden med Elina.

Väl i NY var det någon parad som vi kollad på och efter det gick vi och käka på TGI Fridays. Efter det blev det en sväng till bryant park där dom redan fått upp en skridskorink så spanade in alla som åkte. Ellen, Elina och jag drog sen vidare mot sockerbit medans Jenna och hennes ersättare (kommer sakna henne som tusan, den jäveln åker på resemånad på onsdag) skulle ha avskedsmiddag med familjen. Mötte på bussen upp med Olivia och hennes mamma som är på besök. Kvällen spenderades sen i min soffa med Ellen, vi kollade på what to expect when you're expecting och pratade om lite allt möjligt. Sjukt värd söndag alltså!


En fredagskväll i New York

2012-11-12


Kortvarig lycka

2012-11-09

Beskriver ganska väl lillens humör för dagen. Eftersom skolan började 2 timmar senare på grund av snön (hallå, varför händer detta aldrig i Sverige???) så lekte vi ute i snön ist, barnen var helt lyriska över snön. Dessvärre så var allt i princip borta efter lunch (till min lycka, lillen kan leka i timmar och jag fryyyser!)
Så har mest hängt ute idag, skönt med lite frisk luft efter 2 veckor som så gott som spenderats inomhus.

Fick även träna första gången efter Sandy, svårt att hitta tid när barnen inte är i skolan. Körde power yoga och fy fan vad skönt det var. Helt sjukt. Älskar yogan och att få komma igång igen. Ellen har gjort ett träningsschema som vi ska börja med på måndag, funderar på att lägga upp det här för min egen skull, då måste jag ju träna så jag kan kryssa av dagarna. Jobbigt värre, men är taggad, 2 veckor och skräpmat och stillasittande har satt sina spår - vill verkligen träna!

Här kommer lite bilder från dagen :)


Snöstorm

2012-11-08

Ungefär när första snön kunde skymtas så kom strömmen äntligen tillbaka - ÄNTLIGEN! Hoppas att den klarar all snö nu bara. Trodde inte den skulle lägga sig men ser ut som ett riktigt vinterlandskap, vackert är det. Killarna var inte sena till att dra på sig kläderna och ge sig ut för snöbollskrig, och det kan man ju inte säga nej till så en timme senare var vi alla genomblöta och hur glada som helst. Fick ett riktigt Sverige-moment! Nu gäller det mys, ska tända mina pepparkaks- och mint-ljus från yankee, göra lite te och slänga på en film. Åh vilken bra början efter 9 dagar utan ström!


Framförhållning igår tackade jag mig själv för idag, köpte ett par uggs som hållt mina fötter torra och varma idag!


Strömlös halloween

2012-11-06

Nu är det alltså officiellt en vecka vi har varit utan någon el här i huset. Elina och Ellen har redan fått sin tillbaka (inte alls avundsjuk, nej nej) och vi väntar frenetiskt på vår tur. Prognoserna är inte goda och det blir nog inget förrän på fredag ser det ut som, träden har verkligen massakrerat ledningarna vid vår gata så förväntar oss inte något..

På grund av orkanen så flyttade ju guvernören Halloween till idag vilket firades hos Olivias familj där de i princip hade öppet hus för familjer, var säkert 100 pers varav typ 60 var barn - totalt kaos. Har aldrig sett så mycket godis i hela mitt liv, 18 skålar fyllde vi, och då hade vi 3 oöppnade påsar som inte fick plats, helt sjuka mängder! Olivia och jag bangars även inte på chansen att klä ut oss, barnen var smått rädda alltså.. Blev samma som för min flickas kalas, men funkade finfint ändå!


Sandy i bilder

2012-11-05
Strömavbrott, någon?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sist och kanske minst skada i min trädgård, tur hade vi att vinden ändrade riktigtning för annars hade det fallit rakt på huset.
 

Sandy

2012-11-01
 Också kallad Frankenstorm kom som många in i måndags kväll. Här i Ridgewood så har vi klarat oss från översvämmingar, men är skrämmande att veta hur hemskt det ser ut bara 20 min härifrån. Det som har varit det sörta problemet här är alla träd som fallit; både på hus, bilar,garage, väga och ledningar, vilket orsakat att vi inte har någon ström, den förväntas inte heller komma tillbaka föränn om 1-3 veckor. Kanonkul. Jag ska däremot inte klaga, min familj har en generator så vi har värme och el till det allra viktigaste. Ett litet problem är bara att dom ska börja ransonera ut bensinen (vilket generatorn drivs med) till endast typ nödfordon här i NJ. Som tur är så kan vi åka in till NY och tanka - vilket min vp har fått göra eftersom ingen bensinstation har el här ändå, men man blir ju ändå lite orolig! Ja, annars? Är helt slut, jobbar ju allt i ett istället för att ha min lilla paus när lillen är på förskolan eftersom alla skolor är stängda hela veckan. 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus