Jul. 29, 2013

2013-07-29

Nu har Adam äntligen kommit! Jag hämtade honom i lördags och det är så mysigt. Igår tog vi det bara lugnt hela dagen och åt middag med tjejerna. Idag har vi mött upp de igen och sen la vi oss i parken och myste lite. Adam fick en tidig födelsedagspresent (ett par raybans) och nu kanske vi drar lite shopping!

Vill tacka staafjordarna för godis och fina teckningar, ni är för underbara!


Just nu

2013-07-27

Här ligger vi som 4 små sillar och myser i min säng. Med våra iphones. Sociala som få.


Tjejkväll

2013-07-27

Tjejerna kom över och vi körde tjejkväll. Korkade upp en flaska rosé och bakade kikärtskakor. Sen klämde vi in en jäkla massa prat. Efter det flytta vi till utebordet där vi gjorde s'mores, drack mojitos och såklart klämde in en jäkla massa snack och skratt.

https://cdn3.cdnme.se/3406706/6-3/pic_51f3dc5b9606ee2809664aa5.jpg" class="image">


<3

2013-07-26

Ellen och jag kollade på High school musical idag, sen blev det visst 13 snart 30 och då joinade Olivia och Anna. Och sen blev det Mamma Mia. Kan inte ens beskriva hur skönt det är att inte behöva passa några tider eller tänka på att man måste komma i säng tidigt för man ska jobba nästa dag. Så när filmerna var klara gjorde vi lite te och satte oss på baksidan där vi pratade om lite allt möjligt. Kvällar som dessa är verkligen guld värda. Tack tjejer!

När de stack runt 12 känner jag ju självklart inte för att lägga mig så jag har städat rummet, förberett för morgondagens tvätt, plockat ögonbryn, färgat ögonfransar, duschat och rakat benen. Äntligen har man tid och ork att tänka på sig själv! Lyx.


Frulle

2013-07-26

Min första lediga dag började med en frulle hos amelie. Sötnosen hade bakat scones! Vi myste och pratade, sen blev det en tur till mallet för mig och Ellen!


Brrr

2013-07-25

Fryser som fan. Jeans och tröja åker på. Som tur är blir det lite skönare nästa vecka!


JP I PARKEN

2013-07-25

Eftersom vi varit pinsamt sega med Amelies födelsedagspresent så tyckte vi att det kunde vara mysigt att köra utomhusbio i ridgean. Eftersom trafiken var väldigt brutal när vi lämnade JFK så missade vi tyvärr lite mys men mötte upp de andra precis när Jurassic park hade börjat. Låg och frös i den 22 grader kalla kvällsvinden. Känns stadigt.

Nu blir det att sova i ett helt tomt hus, känns konstigt.


Goodbye for now

2013-07-25

Då är mitt år här inofficiellt slut. Lillen drog imorses till Miami med morfarn (passade på att mysa riktigt mycket med honom för jag kommer inte träffa honom föränn efter vår roadtrip) och resten av familjen sitter på ett flyg till Sverige för tillfället. Ellen hängde med för jag skulle köra hem från flygplatsen, och nu snackar vi inte Newark, utan JFK som ligger en jävla biltur här ifrån, över Manhattan och en massa broar.

Det känns iaf okej. Slängde ur mig några vårskrik i bilen med Ellen, nu är man liksom fri. Misstolka verkligen inte nu, älskar familjen men har saknat att kunna vara ensam och kunna fokusera lite på sig själv.
Jag fick iaf en jättefin present av min vm som tack för att jag kör + en som jag och Adam kan avnjuta när han kommer, hon är så gullig!


Söndagen

2013-07-23

Har helt glömt lägga upp bilder från i lördags! Jag körde sovmorgon och mötte runt 2 upp tjejerna på graydon. Där blev det massa bad, vollyboll och lite glass! Sen bestämde vi för att göra middag så jag och Ollan köpte mat och hade bordet dukat och klart när Anna, amelie och Ellen kom. Sen blev det bara prat, prat och prat, precis som det ska vara. Älskar er tjejer!


Syskonkärlek

2013-07-23

Det värmer mig så otroligt i hjärtat att för en gång skull inte se dessa försöka döda varandra.


Lördagshäng

2013-07-22

Hängde hos Ollan ett tag sen blev det poolhäng hemma hos Elin (känns konstigt att inte skriva Ellen nu, haha) vilket alltid är lika trevligt, körde sen middag med familjen vilket var väldigt mysigt! De åker till Sverige på onsdag så vill passa på att mysa med de så mycket det går nu. Passade på att börja den sista boken av de Amanda lämnade,den verkar väldigt bra!


"Utgång"

2013-07-22

Skrattar när jag skriver rubriken, haha. Utgång på The Office, en klassiker. Körde middag och lite vin hos Olivia sen hämtade Ellen och Elin upp oss och vi åkte och mötte upp de andra tjejerna på The Office sådär lite lagom runda under fötterna.

Jag hade iaf en himla rolig kväll tillsammans med mina flickor, efter det blev det som jag skrev tidigare lite nattbad.


Jersey city

2013-07-22

Som ni ser blev det en sväng till Jersey city i fredag med barnen och morfarn, vi skulle till liberty science center vilket är typ som innovatum i Trollhättan(om deg nu är så det heter). Iallafall, jag har aldrig varit där innan men såg att man kör igenom Newark och eftersom jag varit där ganska mycket det senaste var det ju ingen Big deal att hitta hehe. Känns så otroligt skönt att hitta så lätt runt om här i Jersey. Hade iaf finaste utsikte över Manhattans skyline när vi körde in, mäktigt!

Väl där blev det att kolla på några stationer och sedan kolla på en IMAX vilket är en slags bio där man ser allt i typ 360 grader, man sitter liksom i en kupol, det var verkligen as coolt!

https://cdn3.cdnme.se/3406706/6-3/pic_51eca3bfddf2b3522be1b7fe.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3406706/6-3/pic_51eca3c5e087c332db887acc.jpg" class="image">


Nattvard

2013-07-20

Före promenaden hem kändes ett nattbad givet. Vi smög oss in på ridgewoods offentliga pool och körde lite nakenbad. Så jäkla värt!


Amen

2013-07-19

“I know these will all be stories some day.
Our pictures will become old photographs.

We’ll all be someones mom or dad.

But right now, these moments are not stories.

This is happening."



Bada bada bada

2013-07-19

Verkar vara allt jag gjort idag. Först en timme hos Ellen efter jag släppt av barnen på skolan och sen nästa 3 timmar med nicky i poolen, var lite sugen hos Ellen, som vi spenderade kvällen hos, men orkade verkligen inte duscha igen... Annars har det varit förjävla varmt. Kännts som över 40 (bilen visade 101f!) mådde illa när jag hämtade lillen från camp, det var så varmt och kvavt. USCH!! Däremot så var kvällen perfekt, typ 30 grader. Det är fint.

Träffade Ellen nya au pair, Elin, och hon verkar asgo!

Annars då? Köpte en billig fisheye-lins till kameran som jag testade på lillen idag, kan bog bli riktigt coola bilder på resemånaden!


Jul. 18, 2013

2013-07-18

Gårdagen var en vanlig stressig dag, köra en himla massa och hinna i tid överallt. Den fick däremot ett bra avslut när man parkerade rumpan i soffan och kollade film med barnen. Guld värt.

Sen mötte jag upp tjejerna och vi körde nattbad, läskigt värre, och lite ridgewoodhäng.


Schvettigt

2013-07-17


Min bil är inte lik din din bil

2013-07-17

Lite häng hos Ollis efter en lååång dag. Efter jag fått iväg S till camp imorses åkte jag till Ellen som packar ihop sitt rum. Hänge där i nån timma, kollade mobilen och då hade jag två missade samtal och två sms från min vm. Då hade hennes pappas flyg blivit försenat och jag behövde hämta han med killarna på Newark, vi behövde åka en kvart senare så det var bara att slänga sig in i bilen, plocka upp killarna och cruisa till flygplatsen. Min andra tur dit i veckan så kan ju den utan och innan. Blir tre turer dit nästa vecka. Wiho. Efterser har det bara varit en jävla massa körande. 5 av mina 8 arbetstimmar har jag idag spenderats körande.

Tjejerna körde iaf en favorit som jag och Ellen (min Ellen hemma) alltid körde på våra pianokvällar som jag förövningar saknar SOM FAN!

Känner mig för övrigt jävligt snygg för tillfället.


Pölen

2013-07-16

Igår drog jag med mig S och A,då han han hade en simtävling, till graydon - som vi förövningar refererar till som "The puddle" - pölen. Det är en liten konstgjord sjö-pool typ. Här badar man inte vanligtvis i sjöar, utan här är det pool som gäller. Barnen känner därför ett viss äckel när man säger att vi ska till graydon. Det gick dock galant med de äldre, lillen stannade med ni vm däremot. S och jag badade medans A värmde upp och så. Mysigt!


Den svåra sanningen

2013-07-15

Hade ett gråtparty i bilen med mig själv idag. Man sitter där och så kommer den där låten på, den där låten som man vet handlar om mig. Den låt som beskriver precis hur man känner. Och då kommer alla känslorna på en och samma gång, som gyllene tider så fint sjunger. Man skrattar för man är så lycklig, det här året har varit så fantastiskt så man vet liksom inte vad man ska göra av all lycka, den kommer ut som tårar. Samtidigt är man så otroligt ledsen, det här är ett kapitel i mitt liv som snart är slut och man vill bara lägga ifrån sig boken och stanna tiden. Det liv jag lever nu kommer jag aldrig få tillbaka. Kvällarna efter jobbet med tjejerna, våra spontana roadtrips, alla mysiga stunder med barnen, att bara kunna gå över gatan till Olivia, och så mycket mer.
Att acceptera att allt snart är slut är så otroligt svårt, att allt detta snart kommer vara minnen som man tänker tillbaka på när det är som kallast. Samtidigt vill man inte gräva ner sig i det heller för då missar man nuet. Det är en mycket fin balansgång och just nu vinglar jag en jävla massa.


Jul. 15, 2013

2013-07-15

Min vm gjorde godaste smoothien någonsin idag. Standarden i huset, och för mig, är en blåbärssmoothie med choklad (kakao) men den här var helt otroligt god!

För 3 serveringar tror jag
1 banan
3 övermogna päron
1 äpple
Några nävar spenat
Typ 2 dl blåbär
En citron (skal + hela insidan)
Kokosmjölk tills det går att mixa

En fin frukost!

Det faktum att jag har druckit typ 3 koppar kaffe kanske förstör lite. Men det behöver man ju inte säga.


Cali baby!

2013-07-15

Orpan och jag satte oss och tog tag i vår kommande resemånad, vi planerade ut hur exakt vi ska köra, i vilka städer vi ska stanna och hur länge. Känns skönt. Vi bokade även ett till hostel i Monterey där vi stannar innan vi tar oss an Big Sur och Santa Barbara.

Om 33 dagar flyger vi. Vi får äntligen ta del av den resa vi i snart ett år har velat göra. Vi får se alla saker vi så länge velat se. Vi får cruisa i en cab med havsbrisen i håret. Vi får den belöning som har hållit humöret uppe under de jobbigaste stunderna. Vi får det perfekta avslutet.

Nedräkningen har börjat. Tick tack.


Pw och ett jäkla fint bad

2013-07-15

Vi körde en myskväll med godis, glass och chips igår #adp3m. Var ett tag sen nu, så det kändes ändå ok. Blev filmats och ett litet kollektivt gråtparty då verkligheten börja komma ifatt oss, Ellens nya au pair kommer på torsdag. Torsdag. Om 4 dagar. 4 jävla dagar. Inget personligt mot Elin som verkar jättego men det här är ju slutspurten. Ångest var det va?

Iallafall körde vi sleepover och idag körde vi en pw och hittade perfekta stället att bada, var hur strömt och skönt som helst. Det var så underbart att för en gång skull inte bada i en jävla pool. Helt fantastiskt, tror vi plaska i typ 40 min. Halleluja moment.


Pool party

2013-07-13

Ellen och jag körde poolparty i regnet, kände mig verkligen som barnet igen. På med musiken och en krydda barnasinne, SÅ underbart!

Vi unnade oss förövningar en rejäl sovmorgon och sängmys till 1, kändes som att vi förtjänade det.


Pyssel

2013-07-13

Fick äntligen lägga upp min klänning som släpar i golvet! Inget att skryta om och absolut inte visa för mamsen, men det funkar!

Har också renoverat ett armband som jag fick i studentpresent. Banden var helt slutkörda så gjorde egna och flyttade bara över peacetecknet, blev inte så pjåkigt.


Som sagt

2013-07-13


Cut cut

2013-07-12

Känner för att klippa av håret. Det är bara jävligt och blått. Har en stark känsla att jag kommer ställa mig ikväll eller imorgon kväll framför spegeln och kapa av det. Vilken frihet!


Ryck

2013-07-12

Är precis vad jag fick när det bestämdes att alla höll sig hemma ikväll. Allt började med att jag vek tvätt, tänkte typ "vad fullt det är i garderoben, vad många plagg jag inte kan använda för det är för varmt" så jag fick sen briljanta idén att rensa ur garderoben (Adam kommer så han får ta med sig första lasset). En carry-on väska och sportbag senare såg det lite bättre ut. Sen gick jag över till lådorna. Jag har ju en liten fläng och släng låda som har fått husera som svart hål under mitt år här.
Hitta allt möjligt där, skrattade till kort som fina vänner skickat, grät en skvätt till fina kärleksbrev och hittade min älskade rattmuff (som jag har fått använda all min möjliga kraft till att inte sätta in i min vita älskling, den fungerar däremot galant som oannband). Många fina minnen alltså.
Känner mig lite som en gravid människa (det verkar ju btw vara senaste trenden), gravida människor har man hört "nestar" liksom fixar i ordning allt innan barnet kommer. Jag har något liknande här tror jag. Vill bara ha det så lätt och smidigt som möjligt när dagen kommer då jag måste packa (lycka till att få hem allt.. Hehe) och slutligen åka. Känner mig lite filosofisk och sentimental såhär på kvällskvisten.


Damn you auto correct

2013-07-12

Vart ska jag börja?
*geografilektion
*hennes
*lillens
* chilla lite
*himlans


Poolhäng och silar

2013-07-12

Eftersom det åskade imorses så var lillkillens camp inställt vilket betydde att det bara var för mig att skippa spinningen och agera campleader. Vi myste med pussel och han fick sig en liten grografilektion, tror vi båda kände oss duktiga.

Efter vi hämtat S på henne läger så körde vi en lunch och sedan drog vi till poolen. Hon vill spara ihop till en telefon så hon passar/leker med killen en timme varje dag (i en perfekt värld) vilket betydde att kg fick choklad lite och inte agera lekledare för en gång skull, skönt!

Väl hemma så dansade jag och killen runt till avicii med silar på huvudet medans jag lagade middag, humlans trevligt vill jag påstå. Älskar hans min, lillen ser plågad ut haha.


Ketchupinpackning

2013-07-11

Dagens försök till att bli av med mitt fläckiga hår var en ketchupinpackning. Mysigt att gegga in ketchup i håret. Lät den sitta i och njöt av doften i närmare 2 timmar. Tror mig se en liten förändring, inget radikalt dock.


En vanesak antar jag?

2013-07-10

För tillfället är det 27 grader (klockan är typ 22). Idag har vi väl snittat 33, men grejen här är att det är så SJUKT fuktigt ute. Jag svettas bara av att tänka på det. Så en kväll som denna då det faktiskt är en ganska normal luftfuktighet så uppfattar jag det inte som svalt, skönt eller uppfriskande, nej nej, min första tanke var "kyligt, nästan kallt". Skadad? Lite.
Kommer jag frysa ihjäl i Sverige? Definitivt.


Dip dye

2013-07-10

Då jag tidigare har beskrivit min "alternativa" period i mina tonår för tjejerna här så är min hårfärg för tillfället grädden på moset.
Det där med framförhållning har ju varit min grej i Sverige men här är den är det som bortblåst, man tar dagen som den kommer vilket jag har svurit över otaliga gånger idag.
Inför The color run så fanns det lite tips och tricks man kunde läsa på nätet om man bara sökte lite, vilket jag självklart inte gjorde. Ett av dessa tipsen var att man ska olja in håret, eller iallafall bära en huvudbonad, då färgen som kastas har en tendens att fastna i blont hår. Speciellt blåa och gröna toner. Självklart var jag täckt i grönt och blått.
Självklart är mitt hår fucking grönt nu.
Självklart är jag inte negativ utan har under de senaste dagarna jobbat och sökt efter lite lösningar.
Tänkte testa en ny imorgon.

Gårdagen spenderades genom att gå igenom diverse schampon i duschen. Inget resultat.

Idag fick jag uppenbarelsen när jag sprayade fläckar på barnens kläder med fläckborttagningsmedel (tänk typ vanish). Sanna tänker "fläckar går ju bort med det här.... Jag har fläckar i mitt hår....*sprayar frenetiskt min gröna hästsvans*" tyvärr så hade det ju inte den omedelbara effekt jag hade hoppats på, men jag tyckte se mig en lite skillnad nu. Tyvärr så känns mitt hår som svinto nu, jag tänkte verkligen igenom det här, bra där Sanna.

Har en riktig pärla sparad till morgondagen. Den vill du inte missa.

To be continued...


En jävla massa färg

2013-07-09

Här kommer sista lasset med bilder från i söndags, de är lite blandade men innehållet detsamma. Ni får se hur ren och glad jag var efter min första dusch, lite rena fötter, en och annan dipdye och några nöjda tjejer. Det var en så otrolig upplevelse och jag tycker att alla som får ett tillfälle att göra det ska det!


The color rum forts.

2013-07-09


The color run

2013-07-08

Helt jävla underbart! Kommer ett längre inlägg senare, här kommer bara några få bilder som sammanfattar dagen.


4th of juli

2013-07-07

Ja, en helt klart mysig dag. Vi körde frukost i parken och kollade på paraden. new Jerseys guvernör var till och med där, fancy.
Sen blev det lite bak till kvällens picknick, kolla top gun och ett snabbt klädbyte. Jag och Amelie drog lite saft på altanen innan Anna hämtade oss och vi drog ner till en plan där det var livemusik och senare fyrverkerier. Vi hade en brakpicknick och bara myste. Så himla trevligt! Efter typ en halvtimmes fyrverkerier drog vi vidare till en bar och hängde med ett gäng på hemmafest, min kväll slutade dock runt halv 2 då jag traskade hem för att ladda inför arbete klockan 8.


Pyssel

2013-07-03

Fick hjälp av mina barn (man kallar dom ju så) att dekorera min anteckningsbok som jag tillägnat åt min och Ollans roadtrip (vi har förresten bokat hostel i San fransisco nu!!)


Regn

2013-07-02


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus